Ratkaisut sähköautojen lataukseen Turun seudulla ja Varsinais-Suomessa

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sähköhuolto Ari Tuomi Oy asentaa sähköautojen latauspisteet ja älykkäät latausasemat yksityisille kotitalouksille, taloyhtiöille ja esimerkiksi yrityksille Turun seudulla ja muualla Varsinais-Suomessa.

Vaihtoehdot sähköauton lataukseen

Sähköauton lataukseen on erilaisia ratkaisuja. Voimme esimerkiksi muokata taloyhtiön, pientalon, liiketilan tai vaikkapa virastorakennuksen yhteydessä olevia vanhoja lämmitystolppia sähköautojen latauksiin sopiviksi. Tarvittaessa asennamme erilliset latauspisteet tai älykkäät latausasemat. Tarjoamme asennustyöt kokonaisvaltaisena pakettina suunnittelusta viimeistelyyn.

Pyydä tarjous

Sähköauton lataus taloyhtiössä

Olipa lataustapa mikä tahansa, latausratkaisun toteuttamiseen tarvitaan taloyhtiön lupa. Mitä suurempia muutoksia hanke vaatii, sitä todennäköisemmin asiasta tulee päättää yhtiökokouksessa. Kun haluat selvittää mahdollisuuksia asentaa sähköauton latausratkaisu taloyhtiöösi, ole ensimmäisenä yhteydessä isännöitsijään tai hallitukseen.


Taloyhtiön hallitus selvittää muiden osakkaiden tarpeen latauspisteelle. Hallituksen kannattaa myös selvittää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA:n sähköautojen latausjärjestelmää koskevan tuen saamisen edellytykset.

Sähköalan ammattilainen tekee kohteeseen lataustapakartoituksen, jossa käydään perusteellisesti läpi kiinteistön sähköjärjestelmä, sähköjärjestelmän kestävyys ja erilaiset latausvaihtoehdot. Sähköverkon kestävyyden varmistaminen saattaa edellyttää uudistuksia.

Lue sähköhuollon palveluistamme

ARA:n avustus sähköautojen latausinfran rakentamiseen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennuksen omistaville yhteisöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmien muutoksiin. Avustuksella edistetään sähköautojen kotilatausmahdollisuuksien yleistymistä ja siten sähköautokannan kasvua kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaisesti.


Avustusta voivat hakea asuinrakennuksen omistavat yhteisöt (esimerkiksi taloyhtiöt ja vuokrataloyhteisöt) sekä niiden omistamat pysäköintiyhtiöt. Tarkista avustusten haun ja myöntämisen tilanne ARA:n verkkosivuilta.

Siirry ARA:n sivuille tästä
Yhteydenottokuvake

Asennamme latauspisteet ja -asemat sähköautojen latausta varten Turussa ja muualla Varsinais-Suomessa.

Ota yhteyttä!